Prepaid Simkaarten - Vergelijk de prijzen

Vergelijk de prijzen van alle prepaid simkaarten in Nederland op de grootste prepaid vergelijkingswebsite van Nederland:

Nu Prepaid simkaarten vergelijken

dinsdag 4 december 2012

Een prepaid simkaart iets voor u?


Er bestaan tegenwoordig twee verschillende soorten simkaarten. In eerste instantie is er de simkaart die gekoppeld wordt aan een abonnement. In dit geval kan de gebruiker doorgaans zoveel bellen en sms'en als hij wil, alleen kan dat als vanzelfsprekend een grote invloed hebben op de kostprijs van zijn of haar abonnement. De tweede optie is een zogenaamde prepaid simkaart. Deze simkaart kunt u opladen door een kaart met een bepaald belbedrag te kopen. Is uw belbedrag op, dan zult u niet langer in staat zijn om mensen op te bellen of sms-berichten te versturen. Op deze manier voorkomt u op een eenvoudige manier dat uw telefoonkosten te hoog oplopen... Al is dat jammer genoeg niet voor iedereen even interessant.

Voor wie is de prepaid simkaart geschikt?
 
De prepaid simkaart is vooral geschikt voor mensen die niet vaak bellen. Wanneer we de kostprijs van een abonnement op vlak van belminuten en sms-berichten met de kostprijs van een prepaid kaart vergelijken, dan kunnen we niet anders dan vaststellen dat deze eerste veel goedkoper uitvalt. Een prepaid kaart richt zich daardoor op een aantal selecte doelgroepen. Enerzijds zijn er dus zoals reeds gezegd de mensen die niet vaak bellen, maar anderzijds zijn er ook de kinderen en jongeren. Zij hebben steeds vaker nood aan een mobiele telefoon, maar ouders hebben vaak net niet voldoende vertrouwen om zoon of dochter al met een volwaardig abonnement aan de slag te laten gaan. In deze situatie biedt een prepaid simkaart een fantastische oplossing.

Zakelijke doelgroep blijft in de kou staan

Voor de zakelijke doelgroep is een prepaid simkaart helemaal niet interessant en wel om verschillende redenen. De meeste mensen uit het bedrijfsleven maken namelijk zeer frequent gebruik van hun mobiele telefoon. Daardoor ligt het verbruik vrij hoog. Gezien de relatief hoge kostprijs van belminuten bij een prepaid kaart kan de factuur op deze manier dan ook veel hoger uitvallen dan wanneer u gebruik zou maken van een vast en zakelijk abonnement. Daar komt ook nog eens bij dat zakenmensen ten allen tijde de beschikking moeten kunnen hebben over hun mobiele telefoon en ze het vaak alles behalve leuk vinden om te horen te krijgen dat hun saldo niet meer voldoende is. Op deze manier kunnen belangrijke kansen verkeken worden en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het mag duidelijk zijn dat zakenmensen de prepaid simkaart misschien maar beter achterwege laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten