Prepaid Simkaarten - Vergelijk de prijzen

Vergelijk de prijzen van alle prepaid simkaarten in Nederland op de grootste prepaid vergelijkingswebsite van Nederland:

Nu Prepaid simkaarten vergelijken

maandag 24 december 2012

29 procent van de prepaid kaarten zit in een smartphone
Ieder jaar wordt er een groot onderzoek gedaan onder iedereen met een smartphone. Uit het onderzoek bleek dat het aandeel van Apple en Samsung groeide. Samsung heeft een marktaandeel van 37 procent in Nederland in mobiele telefoons. Het marktaandeel van Apple steeg van 10 procent naar 13 procent. Nokia neemt af in marktaandeel binnen Nederland. Naast het aandeel in mobiele telefoons werd er gekeken naar prepaid en abonnementen. Uit het onderzoek bleek dat 29 procent van de prepaid simkaarten in het bezit is van een smartphone. Er zijn steeds meer gebruikers die los een smartphone kopen en hierbij een prepaid simkaart kopen. Dit is vaak een stuk voordeliger dan een smartphone met abonnement.

Het is wel lastig om het exacte aantal prepaidkaarten met smartphones te verbinden. Online worden veel prepaid kaarten verkocht. Deze worden los verkocht en zonder een toestel. Ze kunnen natuurlijk gebruikt worden voor een huidig toestel of met een nieuw toestel. Ongeveer drie op de tien prepaid kaarten worden in combinatie met een smartphone verkocht. Maar van een groot gedeelte is onbekend wat ze met de prepaid kaart gaan doen. De uitslag van 29 procent kan in werkelijkheid hoger zijn dan uit het onderzoek is gebleken. Het onderzoek is vooral gehouden onder een specifieke groep prepaid gebruikers. Uiteraard zullen er ook veel ouderen mensen een prepaid simkaart gebruiken omdat ze weinig bellen. Ze zullen waarschijnlijk geen smartphone gebruiken, waardoor het niet met zekerheid is vast te stellen hoeveel prepaid smartphone gebruikers er zijn. Aan de hand van het onderzoek is dit aantal op 29 procent gezet. Maar het exacte aantal is nog onbekend en kan niet met zekerheid worden gezegd. Het onderzoek is uitgevoerd door de Telecompaper Consumenten panel. Hierbij is een vragenlijst verstuurd onder het speciale consumenten panel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten