Prepaid Simkaarten - Vergelijk de prijzen

Vergelijk de prijzen van alle prepaid simkaarten in Nederland op de grootste prepaid vergelijkingswebsite van Nederland:

Nu Prepaid simkaarten vergelijken

zondag 20 januari 2013

Er zijn bijna geen mobiele telefoonnummers meer in Nederland
Sinds de eerste mobiele telefoon is verschenen zijn er ruim 60 miljoen mobiele telefoonnummers aangemaakt. De mobiele nummers worden uitgegeven voor zowel prepaid telefoonkaarten als sim only abonnementen. Maar uit de gegevens van de overheid blijkt dat de bodem in zicht komt. Er zijn slechts 6,4 miljoen telefoonnummers over in Nederland. De OPTA die gaat over de mobiele telefoonnummers in Nederland roept providers op om vaker te gaan recyclen. Als een mobiel telefoonnummer van een prepaid simkaart een jaar niet gebruikt is dan moet er een berichtje naar de gebruiker gaan. Als de simkaart nog niet gebruikt wordt dan wordt de kaart gereset. Je krijgt bericht dat je mobiele telefoonnummer niet langer meer in gebruik is. De telefoonmaatschappij mag het telefoonnummer nu aan iemand anders geven.

Dat de providers prepaid simkaarten en sim only abonnementen recyclen is te merken. In 2012 zijn er 2,4 miljoen nieuwe telefoonnummers uitgegeven. Terwijl regelmatig dit aantal verdubbeld wordt. Uit onderzoek van de OPTA blijkt dat slechts de helft van de 53,6 miljoen telefoonnummers gebruikt wordt. De andere helft wordt door de consument niet gebruikt of ligt in een telefoonwinkel te wachten op een nieuwe gebruiker. Er moet dus volgens de OPTA nog meer gerecycled worden om ervoor te zorgen dat de 06 in zijn huidige situatie kan blijven bestaan.

Het aantal mobiele telefoonnummers gaat niet alleen hard door de mobiele telefoon. Machines zoals een pinautomaat en een frisdrankautomaat heeft ook een mobiel nummer. Dit gaat veranderen in een 0790 nummer. Het nummer zal bestaan uit 12 nummers in plaats van 10 nummers. Na verwachting stijgt het gebruik van deze nummers nog meer dan 60 miljoen gebruikers. Daarom wordt er gekozen voor een nummer met 12 cijfers. Zodat een aantal nieuwe 06 nummers worden uitgegeven in Nederland. Zo kunnen we nog steeds met 10 cijfers bellen met een prepaid nummer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten